Seminarium 7 april
Arbetsmiljö och livsstil ger synergier!

Medvetna arbetsgivare kan skapa hälsa bland medarbetarna samtidigt som effektiviteten ökar. Proformia Hälsa presenterar här en modell där arbetsmiljö­arbete och livsstilsförändringar synkoroniseras med påtagliga synergieffekter som resultat.

Arbetsgivarnas ansvar för medarbetarnas hälsa kommer, våren 2016, att regleras i en ny föreskrift från Arbetsmiljöverket. Syftet är minskad stress genom förbättrad organisatorisk arbetsmiljö. Större effekter kan uppnås med en kombination av livsstil och arbetsmiljö. Det påpekade Arbetslivsinstitutet redan 2005 utifrån en studie i Botkyrka kommun.

Som ett effektivare arbetssätt, bör därför arbetsmiljöarbetet kompletteras och kombineras med ett strukturerat arbetssätt för bättre levnadsvanor, och då speciellt fysisk aktivitet.  

Ett seminarium om en framgångsrik modell

Under detta seminarium ger läkarna Carl Johan Sundberg och Erland Collianderdig en överblick av det snabbväxande forskningsområdet fysisk aktivitet och hälsa. Vi redovisar tydliga vetenskapliga bevis på att rätt sorts fysisk aktivitet minskar belastnings- och stressrelaterad ohälsa, som annars ofta resulterar i sjukskrivning.

Vi ger också förslag på hur svenska arbetsgivare kan göra goda levnadsvanor till en strategisk fråga och praktiska exempel på hur man enkelt och konkret kan gå till väga på svenska arbetsplatser.

Ett smakprov

Föreläsarna har presenterat sina tankegångar i en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet. På seminariet kommer detta grundtema att utvecklas mera. 

Praktisk information

Var: Hotell Mornington, Nybrogatan 53, Stockholm.

När: 7e april, kl. 16.30 börjar vi med fika. Seminariet hålls 17.00 - 18.00

Pris: 345 SEK

Anmälan görs genom att:

Klicka på länken. Då öppnas ett nytt fönster där du anmäler dig och betalar. 

Seminariet presenteras av

Carl Johan Sundberg är professor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid Karolinska Institutet. Han har tidigare varit ordförande i svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin samt är en av författarna till boken Hälsa på recept.

Carl Johan   

Erland Colliander är idrottsläkare och sedan 15 år VD för hälsostrategi­företaget Proformia Hälsa AB.

 

erland_colliander_medium.jpg

Föregående sida